Z nožem nad množico v Londonu, ljudje panično bežali

Foto: Profimedia Prizor s festivala v Notting Hillu.
Foto: Profimedia Prizor s festivala v Notting Hillu.
Le nekaj dni po napadu v Nemčiji se je podoben primer zgodil še v Londonu.
Oglej si celoten članek

V nedeljo se je v londonskih soseskah Kensington in Notting Hill odvil tradicionalni kulturni feastival, ki ga od leta 1966 organizira lokalna karibska-britanska skupnost. 

Letošnji festival, udeležilo se ga je okoli dva milijona obiskovalcev, se je sprevrgel v tragedijo. Čeprav je dogodek varovalo skoraj 9.000 policistov, se je zgodil napad z nožem.

Hospitalizirane so bile vsaj tri osebe. 32-letnica je zaradi pridobljenih poškodb v življenjski nevarnosti, 29-letnik je izven življenjske nevarnosti, o stanju 24-letnika pa še ni podatkov, poroča Sun. Ljudje so, ko so v množici opazili napadalca, začeli panično bežati.

Na zares množičnem festivalu je policija sicer skupno odvzela prostost 90-im osebam, od tega 18-im zaradi nezakonitega posedovanja orožja.

Predstavnik policije je za medije dejal še, da so zabeležili 15 napadov na policiste, a se noben od teh ni končal s poškodbami.

Pred le nekaj dnevi je napadalec v imenu Islamske države z nožem napadel več ljudi na festivalu v nemškem Solingenu. Dan po napadu se je sam predal policiji.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:19 26. Avgust 2024.

    Mediji in socialna omrežja delajo dobro reklamo tistim, ki si to želijo početi..

  • 12:45 26. Avgust 2024.

    Dobro jutro, jedrno pravoverna Evropa ! Večina pa se sploh še ni zbudila. Se bo zagotovo takrat, ko jim bodo …

  • 11:16 26. Avgust 2024.

    Banda levičarska izdajalska , upam, da boste naslednji vi, kateri jih načrtno uvažajo, namesto, da bi te muslimanske klavce po …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.