Namesto prisilnega dela zapor

Foto: Žurnal24 Šesterico so konec lanskega leta prepeljali v Francijo.
Šest francoskih humanitarnih delavcev je bilo obsojenih, ker je poskušalo 103 otroke, domnevno sirote iz sudanske regije Darfur, prepeljati k družinam v Francijo.
Oglej si celoten članek

Šest humanitarnih delavcev so decembra v Čadu obsodili na osem let prisilnega dela. Na podlagi leta 1976 sprejetega sporazuma med Srednjeafriško republiko in Francijo so obtožene za tem prepeljali v Francijo, kjer so jih takoj po prihodu priprli.

Ker Francija kazni v obliki prisilnega dela ne pozna, je sodišče v Creteilu, jugovzhodno od Pariza, priredilo kazen in obtožene obsodilo na osem let zapora, sodne obravnave pa niso ponovili.

Odvetniki obtoženih so že napovedali, da se bodo na odločitev sodišča pritožili.

Večina otrok je imela roditelje
Sodelavci človekoljubne organizacije Zojina barka, ki so jih po razkritju v Čadu obtožili ugrabitve otrok, so zatrjevali, da je 82 dečkov in 21 deklic sirot iz kriznega območja Darfur na zahodu Sudana, poročilo Združenih narodov pa je pozneje razkrilo, da je 91 od 103 otrok imelo vsaj enega roditelja.

Po pogovorih z otroki so sodelavci Visokega komisariata Združenih narodov za begunce (Unhcr), Sklada Združenih narodov za otroke (Unicef) in Mednarodnega odbora Rdečega križa še ugotovili, da vsaj 85 otrok najverjetneje prihaja iz čadskih vasi. Otroke so vrnili družinam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.