Nakladalna klančina trajekta padla v morje, potniki v šoku

Foto: 24sata Trajekt Jadrolinije, nakladalna klančina padla v morje Foto: 24sata Trajekt Jadrolinije, nakladalna klančina padla v morje Foto: 24sata Trajekt Jadrolinije, nakladalna klančina padla v morje Foto: 24sata Trajekt Jadrolinije, nakladalna klančina padla v morje Foto: 24sata Trajekt Jadrolinije, nakladalna klančina padla v morje
Do dogodka je prišlo pred pristaniščem Supetar.
Oglej si celoten članek

Potem, ko je se je nakladalna klančina trajekta zrušila v morje, je voda začela teči v garažo, trajekt so obrnili, avtomobili pa so se izkrcali vzvratno, je povedal potnik. "Strah nas je, nakladalna klančina trajekta Mljet je pred pristaniščem Supetar na Braču padla v morje, voda je tekla v garažo, mi pa plujemo in čakamo," je v soboto okrog desetih novinarjem 24sata povedal bralec.

Dodal je še, da je bila na trajektu velika gneča. Trajekt so nato obrnili, avtomobile pa na drugi strani izkrcali vzvratno. Po potnike, ki so nameravali v Split, so poslali nov trajekt.

Trajekt Mljet je bil zgrajen leta 2014 v ladjedelnici Uljanik v Puli. Dolg je sto metrov, na njem pa je prostora za 145 vozil in 616 potnikov.

Jadrolinija je potrdila, da je zaradi tehničnih težav z nakladalno klančino trajekt Mljet potnike in vozila izkrcal prek druge klančine, poudarjajo pa, da voda v garaže ni prišla.

"V teku je reševanje tehničnih težav. Linijo Split – Supetar prevzema trajekt Hrvat. Glede na objave, da naj bi morje teklo v garaže pa moramo poudariti, da to ne drži, kar je vidno tudi na objavljenih fotografijah," so še sporočili iz Jadrolinije.

V tokratnem dogodku ni bilo poškodovanih, so pa zaradi padca nakladalne klančine 11. avgusta na trajektu na Malem Lošinju umrli trije mornarnji. Klančina naj bi se zataknila, ko so težavo poskušali rešiti, pa je padla na njih. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 13:28 1. September 2024.

    mogoce jih pa poleg starosti rusi ali ukrajinci sabotirajo. naceloma gredo cez redne preglede agencije za varno plovbo

  • 11:47 1. September 2024.

    Bo treba zamenjat ladevje! Starost je žalost!

  • 09:09 1. September 2024.

    pa ne že spet. pa saj ni treba da pol aldje odpade, ste pozabil kako je tekla v podpalubje, pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.