Najbolj krvavo leto za ameriške vojake

Foto: Žurnal24 vojna_irak_križ_smrt_afp_0211
Vojna v Iraku je letos terjala največji krvni davek med ameriškimi vojaki. Leta 2007 je doslej umrlo 852 vojakov.
Oglej si celoten članek

S tem je presežena številka iz leta 2004, ko je v Iraku skupno umrlo 849 ameriških vojakov. Podatke objavlja spletna stran icasualties.org, ki jih zbira iz medijskih poročil in Pentagonovih izjav za javnost. Pentagon je doslej za letos naštel šest mrtvih vojakov manj, vendar ameriško obrambno ministrstvo podatke o smrtnih primerih objavlja pozneje kot mediji, ker najprej obvešča svojce.

V iraški vojni je doslej umrlo skupaj 3855 ameriških vojakov. Če lahko verjamemo Beli hiši in ameriškim poveljnikom na terenu, se stvar izboljšuje. Oktobra je namreč v Iraku umrlo 38 ameriških vojakov, kar je najmanj od marca leta 2006. Bela hiša in vojska trdita, da je upad smrtnosti posledica ukaza predsednika Georgea Busha o povečanju števila vojakov v Iraku za 20.000. Dodatni vojaki naj bi pomagali k zmanjšanju nasilja in smrti tudi med civilisti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.