Naftni madež že na 150-kilometrskem območju

Foto: Žurnal24 Turk zatrjuje, da so ob obali Louisiane najbolj ogroženi ptiči, v močvirjih pa a
Izlitje nafte ob južnokorejski zahodni obali dobiva vse večje razsežnosti, saj se je naftni madež razširil že na 150-kilometrsko območje.
Oglej si celoten članek

Naravna katastrofa, ki jo je povzročilo izlitje nafte ob južnokorejski zahodni obali, dobiva vse večje razsežnosti. Na notranjem ministrstvu so dejali, da bo prizadetim na več kot 40-kilometrov dolgem obalnem območju, ki je v nesreči najhuje prizadeto, treba nameniti vsaj 4,3 milijona evrov takojšnje pomoči. Naftni madež v Rumenem morju, s katerim se bojuje prek 9000 delavcev, se je medtem že razširil na 150-kilometrsko območje.

Več kot 9000 delavcev (med njimi pripadniki vojske in posebnih čistilnih služb) ter prebivalci se še vedno bojujejo proti do sedaj največjemu onesnaženju morja v zgodovini. Katastrofa predstavlja veliko škodo predvsem za okolje in industrijo, posebej ogroženi pa so tudi prebivalci, ki so na tem območju povsem odvisni od morja.

Neimenovani predstavnik notranjega ministrstva je dejal, da nameravajo najhuje prizadeto območje v pokrajini Taean, 120 kilometrov južno od Seula, razglasiti za "izjemno prizadeto območje". Prizadeti prebivalci in industrija na takem območju so namreč upravičeni do več državne pomoči, poleg tega pa jo prejmejo tudi hitreje, kot je to običajno pri drugih naravnih katastrofah.

Nafta se je v morje izlila v petek po trku tovorne ladje in tankerja ter v soboto dosegla obalo. Medtem je posadki tankerja Hebei Spirit, na katerem je bilo sicer okoli 1,8 milijona sodov nafte, ki je prav tako začela uhajati, le uspelo zaustaviti iztekanje. Kljub temu uspehu je več kot 10.000 ton nafte, ki se je izlila po trku ob zahodni obali Južne Koreje, morju in obali zadalo katastrofalen udarec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.