Nafta že zapackala obalo

Foto: EPA
Foto: EPA
Nafta iz nasedlega tankerja je že dosegla novozelandsko obalo. Prej, kot so pričakovali.
Oglej si celoten članek

Nafta, ki izteka iz ponesrečene tovorne ladje Rena, je že dosegla obalo Nove Zelandije na severu države. Nafto so odkrili na obali pred mestom Mount Maunganui, čeprav so pričakovali, da bo naftni madež do obale prišel šele v sredo.

Črpanje ovira slabo vreme

Reševalne ekipe so v noči na danes sicer začele črpati nafto iz ponesrečene ladje, a so morali zaradi slabega vremena delo ustaviti. Doslej naj bi reševalcem uspelo iz ponesrečene ladje v posebno ladjo Awanuia prečrpati samo okoli deset od skupno 1700 ton nafte.
Za prečrpavanje nafte naj bi potrebovali okoli 40 ur. Vremenoslovci sicer tudi za prihodnje dni napovedujejo močan veter in obilno deževje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.