Načrtoval teroristični napad

Foto: Žurnal24 (Foto: null)
Zvezni agentje so aretirali 34-letnega Faruka Ahmeda, ki naj bi se pripravljal na napad na eno od železniških postaj v Washingtonu.
Oglej si celoten članek

"Faruk Ahmed je obtožen sodelovanja s posamezniki, za katere je mislil, da so teroristi. Skupaj naj bi načrtovali napad na sistem javnega prevoza," so sporočili z urada državnega tožilca.

Od aprila do oktobra je Ahmed izvajal nadzor, snemal, fotografiral in risal diagrame območja ob pokopališču Arlington, stavbah sodišča in Pentagona. Predlagal naj bi, kje so najboljša mesta za namestitev eksploziva za simultane napade, ki naj bi jih izvedli prihodnje leto. Posamezniku, za katerega je bil prepričan, da je povezan z Al Kaido, je sporočil, da je najboljši čas za napad med 16. in 17. uro. Takrat naj bi eksplozije zahtevale največ žrtev.

Če ga bodo spoznali za krivega, mu grozi do 50 let zaporne kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.