Na Tajskem lažje dihajo

Foto: Žurnal24 Stavbe, uničene v nemirih, so postale prava turistična znamenitost. (Foto: Reute
Stanje na Tajskem mirnejše, nekatere omejitve še ostajajo v veljavi.
Oglej si celoten članek

Tajske oblasti so preklicale policijsko uro za Bankog in še 23 provinc. ''Policijske ure ne bomo podaljšali, razmere so pod nadzorom,'' je dejal tajski premier Abhist Vedžadživa.

Okrnjeno medijsko poročanje
Policijsko uro so uvedli 19. maja, ko je Bankog doživel najhujše nemire v sodobni zgodovini države. Od aprilskih nemirov je umrlo najmanj 85 ljudi, še okoli 2.000 ljudi je bilo ranjenih.

Še vedno pa ostajajo v veljavi nekatere omejitve. Tako oblasti še naprej lahko preprečijo javna zbiranja in medijem preprečijo poročanje, ki ''povzroča paniko''.

Vedžadživa je še opozoril, da zaradi nemirov letos najverjetneje ne bodo mogli izvesti volitev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.