Na protestih spet 2.000 ljudi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V Braziliji so se nadaljevali protesti, ki pa so se po več dneh glasnega izražanja zahtev nekoliko umirili. Zbralo se je okoli 2.000 ljudi.
Oglej si celoten članek

Protestniki v Riu de Janeiru so se zbrali pred domom guvernerja Sérgia Cabrala in se sprehodili po promenadi ob znameniti plaži Copacabana. V prestolnici Brasilia pa je več sto staršev z otroki protestiralo pred stavbo nacionalnega kongresa. Neredov ni bilo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Protesti so v São Paolu prejšnji teden izbruhnili zaradi zvišanja cen avtobusnih prevozov, a so protestniki svoje zahteve kmalu razširili na področji korupcije in trošenja javnega denarja.

Zakaj protestirajo?

Številni so nezadovoljni s tem, da država po letih zanemarjanja državne infrastrukture milijarde dolarjev namenja za nogometno svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Večina Brazilcev sicer še vedno želi, da država gosti tekmovanje, a ne na račun življenjskega standarda državljanov.

V državi ta teden napovedujejo nove proteste, potem ko naj petkove obljube predsednice Dilme Rousseff, da bo povečala dostop do javnih storitev in okrepila boj proti korupciji v državi, ne bi prepričale Brazilcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.