Na letališču ubili župana, ženo, otroka in nečaka

Foto: EPA
Foto: EPA
Na letališču v Manili so ubili župana prestolnice, njegovo ženo, leto in pol starega otroka in 25-letnega moškega.
Oglej si celoten članek

Streljanje se je zgodilo na terminalu, kjer je bilo veliko ljudi, ki so odhajali z letališča. Petindvajsetletni moški naj bi bil županov nečak, leto in pol star otrok pa naj ne bi bil sorodnik župana. Najverjetneje je bil ubit naključno v množici ljudi, poroča The Associated Press.

V napadu je bilo ranjenih še pet drugih ljudi.

Napadalca pobegnila

Strelca, ki sta pobegnila, sta se s kraja zločina odpeljala z motorjem. Eden naj bi nosil policijsko uniformo, drugi pa črno usnjeno jakno. Policisti so motor kasneje sicer našli, a sta osumljenca najverjetneje z avtom pobegnila po avtocesti.

Napaden že dvakrat prej

Tamkajšnji mediji so ob današnjem incidentu spomnili, da se je podoben napad zgodil že leta 2010. V njem sta bila ranjena župan Ukol Talumpa, takrat še podžupan, in njegov nečak. Lani, ko so ju napadli z granato, sta jo župan in njegova žena odnesla brez prask. Talumpa je bil izvoljen za župana v začetku leta.

Za zdaj razlog za napad še ni znan, so pa tovrstni politični obračuni in umori na Filipinih pogosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.