Muslimani po molitvi na proteste

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zavezništvo islamističnih strank in gibanj v Egiptu je za danes po petkovih molitvah pozvalo k mirnim protestom.
Oglej si celoten članek

Nacionalno zavezništvo v podporo legitimnosti, kakor so se poimenovale omenjene skupine, je pozvalo k shodom po vsej državi v znak protesta "proti legitimnosti vojaškega udara in v podporo legitimnosti predsednika Mohameda Mursija".

Obkroženi z vojsko

Privrženci Mursija so se zbirali tudi v minulih dneh, a v občutno manjšem številu od njegovih nasprotnikov. Tudi v četrtek po zamenjavi na čelu države so med drugim vztrajali v soseski Nasr City v prestolnici Kairo. Ves čas so bili sicer pod budnim očesom vojske in obkroženi z oklepnimi vozili. V minulih dneh je namreč med privrženci in nasprotniki Mursija večkrat izbruhnilo nasilje, ki je terjalo tudi več življenj.

Preventivno v pridržanju

Potem ko je egiptovska vojska v sredo zvečer odstavila Mursija in zamrznila ustavo, je v četrtek kot začasni predsednik države prisegel predsednik egiptovskega vrhovnega sodišča Adli Mansur. Ta naj bi z "blagoslovom" vojske skupaj z vlado narodne enotnosti vodil državo do novih volitev.
Mursija je vojska medtem v sredo "preventivno" pridržala, v četrtek sta sledili še aretaciji voditelja Muslimanske bratovščine Mohameda Badieja in njegovega prvega namestnika Kairata El Šaterja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.