Mursi pred sodišče zaradi "napeljevanja k umoru"

Foto: EPA
Foto: EPA
Odstavljeni egiptovski predsednik Mohamed Mursi se bo moral pred sodiščem zagovarjati zaradi "napeljevanja k umoru".
Oglej si celoten članek

Novico je danes sporočila egiptovska državna televizija, ki pa ni navedla datuma pričetka sodnega procesa. Mursi je obtožen spodbujanja k nasilju v času protestov med njegovimi privrženci in nasprotniki.

Na kazenskem sodišču se bo moral Mursi skupaj s 14 soobtoženimi iz gibanja Muslimanska bratovščina zagovarjati zaradi obtožb o "napeljevanju k umoru in nasilju". Obtožbe so osnovane na dogodkih decembra lani, ko je bilo sedem ljudi ubitih v spopadih med Mursijevimi podporniki in nasprotniki pred predsedniško palačo. Mursi je sicer že obtožen zločinov, povezanih z njegovim pobegom iz zapora leta 2011, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mursija že od 3. julija, ko ga je z državnim udarom z oblasti odstranila vojska, zadržujejo na skrivni lokaciji. Državni udar je sprožil množične proteste v podporo Mursiju in Muslimanski bratovščini. Egiptovske začasne oblasti pa so proti Mursijevim podpornikom ostro posredovale, v nasilju pa je umrlo več sto ljudi. Egiptovske oblasti so prav tako aretirale številne vidne člane Muslimanske bratovščine, od aretacij dalje pa so demonstracije v podporo Mursiju vedno manj množične.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.