Mubarak: "Nedolžen sem"

Foto: Reuters Sojenje Mubaraku Foto: Reuters Sojenje sinovoma Hosnija Mubaraka Foto: Reuters Sojenje Mubaraku Foto: Reuters Hosni Mubarak na obravnavi Foto: Reuters Sojenje nekdanjemu notranjemu ministru Foto: Reuters Protesti ob začetku sojenja Hosniju mUbaraku Foto: Reuters Protesti ob začetku sojenja Hosniju mUbaraku Foto: Reuters Protesti ob začetku sojenja Hosniju mUbaraku Foto: Reuters Protesti ob začetku sojenja Hosniju mUbaraku Foto: Reuters Protesti ob začetku sojenja Hosniju mUbaraku Foto: Reuters Protesti ob začetku sojenja Hosniju mUbaraku Foto: Reuters Protesti ob začetku sojenja Hosniju mUbaraku Foto: Reuters Protesti ob začetku sojenja Hosniju mUbaraku Foto: Reuters Protesti ob začetku sojenja Hosniju mUbaraku Foto: Reuters Protesti ob začetku sojenja Hosniju mUbaraku
Hosni Mubarak zanikal vse obtožbe. V Kairu spopadi med njegovimi privrženci in nasprotniki.
Oglej si celoten članek

Dolgoletnega voditelja Egipta obtožnica bremeni korupcije in vpletenosti v uboj več kot 800 protestnikov med februarsko vstajo v Kairu. Hosni Mubarak je že zanikal vse obtožbe. "Nisem storil takih zločinov," je dejal.

V Kairo so ga iz bolnišnice v Šarm el Šejku pripeljali z letalom, v sodno dvorano pa so ga privedli kar na bolniški postelji. Po današanji obrvnavi bo ostal v bolnišnici v Kairu.

Slabo zdravje ni izgovor

83-letni Mubarak je šibkega, a stabilnega zdravja. Med zaslišanjem sredi aprila je doživel srčni napad, od takrat se zdravi v bolnišnici v letoviškem mestu Šarm el Šejk. Minuli teden so iz bolnišnice sporočili, da Mubarak zavrača hrano in tekočino ter da trpi za hudo depresijo.

Minister za zdravje Amr Hilmija je že pred sojenjem izrazil menje, da je nekdanji predsednik dovolj pri močeh, da se udeleži sojenja. Notranji minister Mansur Al Isavi pa je napovedal, da ga bodo na sojenje, ki poteka v prostorih policijske akademije v predmestju Kaira, prepeljali z vojaškim helikopterjem.

Foto: Reuters Hosni Mubarak na obravnavi

Televizijski šov

Sojenje bodo prenašali v živo po televiziji, s čimer naj bi dosegli večjo kredibilnost sojenja. Današnjega sojenja naj bi se se udeležilo okoli 600 ljudi. Številni člani Mubarakovega režima, ki so jih odnesli 18 dni trajajoči protesti na začetku leta, so že bili obsojeni. V priporu so ministri, uradniki in poslovneži, proti katerim potekajo preiskave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:29 4. Avgust 2011.

    ...kdaj bo slovenija naredila kaj takega? Zidar ni mogel pridet, pogodbe pa je lahko podpisoval...ZALAR...dobro te plačajo...kolko cajta še?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.