Mrtvih vsaj 14 potnikov

Foto: EPA
Foto: EPA
V najhujši avtobusni nesreči v Španiji v zadnjih desetih letih je na jugovzhodu države umrlo najmanj 14 ljudi, 41 potnikov je bilo po navedbah reševalnih služb ranjenih.
Oglej si celoten članek

V regiji Murcia je avtobus še iz neznanega razloga zapeljal s cestišča v približno 15 metrov globoko globel. Potniki so se vračali z romarskega potovanja v Madridu. Nesreča se je zgodila približno 60 kilometrov pred njihovim domačim krajem Bullas.

Med mrtvimi naj bi bil tudi 36-letni župnik, ki je organiziral potovanje. Med potniki je bilo veliko mladih. Deset jih je umrlo že na prizorišču nesreče, še štirje so kasneje v bolnišnici podlegli poškodbam.

Pri vozniku so opravili test za droge in alkohol, ki pa je bil negativen. Avtobusno podjetje, ki je imelo v lasti ponesrečen avtobus, je sporočilo, da so na vozilu pred le nekaj dnevi opravili tehnični pregled.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.