Moskva izgublja boj z ognjem

Foto: Žurnal24 Moskva, dim, smog, požari Foto: Žurnal24 Moskva, dim, smog, požari Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Moskva, dim, smog, požari Foto: Žurnal24 Moskva, dim, smog, požari Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Moskva, dim, smog, požari Foto: Žurnal24 V Moskvi dnevno umre skoraj 700 ljudi, kar je kar dvakrat več od običajne stopnj Foto: Žurnal24 Moskva, dim, smog, požari
Razmere v ruski prestolnici so se še poslabšale. Ljudje v enem dnevu vdihnejo toliko dima, kot da bi pokadili več škatlic cigaret na dan. V zraku tudi radioaktivni delci.
Oglej si celoten članek

Vlada je izdala opozorilo zaradi nevarnosti jedrskega onesnaženja. V vseh rastlinah so namreč radioaktivni delci, ki jih je zemlja posrkala vase ob nesreči v Černobilu leta 1986. Ti delci zdaj z gorenjem gozdov uhajajo v ozračje.

In ko je že kazalo, da se bo stanje malce umirilo, je ogenj in z njim dim v bližini Moskve danes izbruhnil s še večjo silo. Ljudje nosijo maske, večina uradov je zaprla vrata, saj je dim začel vdirati tudi v stavbe. Ljudje na dan v pljuča dobijo toliko dima, kot da bi pokadili več škatlic cigaret na dan. Ozračje je nevarno zlasti za dojenčke. V zraku je trikrat več ogljikovega dioksida kot sicer, poroča BBC. Dve glavni moskovski letališči sta zaprti, saj vidljivost ne dosega niti minimalnih standardov.

Ogenj medtem vse bolj stiska Moskvo v obroč. V njeni okolici divja nekaj manj kot 600 požarov, s katerimi se bori okrog 160 tisoč gasilcev. A kot poroča Reuters, vse kaže, da izgubljajo boj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.