Moški z vozilom zapeljal v množico

Foto: EPA
Foto: EPA
Moški, ki je z vozil zapeljal v množico, je ranil tri ljudi, 73-letnik je ranam kasneje podlegel. Napad naj ne bi imel terorističnega ozadja.
Oglej si celoten članek

Kaj je bil motiv motiv 35-letnega moškega, ki je v soboto v nemškem Heidelbergu z vozilom zapeljal med pešce, nemška policija še ni ugotovila. Z avtom se je nato zaletel v steber.

Po dejanju je moški, oborožen z nožem, pobegnil peš, policisti pa so ga zaustavili s strelom in ga huje ranili.

Napadalec je bil Nemec, napad pa je izvedel z najetim vozilom. V množico je zapeljal na trgu Bismarckplatz ob vstopu na območje za pešce.

Umrli moški je bil Nemec, lažje poškodbe pa sta utrpela dva avstrijska državljana, ki že več let živita v Heidelbergu. Po ambulantni obravnavi pa sta že zapustila bolnišnico. Gre za 32-letnega Avstrijeca in 29-letna žensko iz Bosne in Hercegovine.

Po navedbah nemškega Bilda naj bi imel napadalec duševne težave, vendar oblasti tega niso potrdile.

Nemčijo je decembra lani pretresel napad na božičnem sejmu v Berlinu, ko je Tunizijec s tovornjakom ubil 12 ljudi in zbežal. Nekaj dni kasneje so ga ubili policisti v Italiji. Najbolj smrtonosen tovrstni napad pa se je zgodil julija lani v francoski Nici, kjer je tunizijski privrženec Islamske države s tovornjakom zapeljal v množico in ubil 86 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.