Morilca privedli na zaslišanje, tako je odgovoril na vprašanje, ali mu je žal

Foto: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
Novinarji so ga vprašali, če dejanje obžaluje.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, je 51-letni veteran vojne na Hrvaškem v ponedeljek vstopil v dom za starejše in začel streljati na ljudi. V incidentu je bilo ubitih pet tamkajšnjih varovank in ena uslužbenka. Med smrtnimi žrtvami je tudi napadalčeva mati.

Še šest ljudi je bilo v napadu ranjenih in so jih prepeljali v bolnišnico. Kot je danes novinarjem povedala direktorica bolnišnice v Pakracu Marina Major, so dva lažje poškodovana že odpustili, štirje ranjeni s strelnimi ranami pa ostajajo na zdravljenju, njihovo stanje je stabilno.

Odšel je v lokal

Po pričevanjih očividcev je napadalec po streljanju odšel s kraja zločina v bližnji lokal, kjer si je naročil pijačo. Tam so ga nato pridržali policisti.

Kako je odreagirala natakarica, si lahko preberete v članku na tej povezavi.

Hrvaški mediji poročajo, da je napadalec upokojeni pripadnik vojaške policije s preteklostjo groženj z orožjem, ki ima težave z alkoholom.

Moškega so danes prepeljali v pripor v Bjelovarju na zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom.

Na vprašanje novinarjev, ali mu je žal za to, kar je storil, je odgovoril: "Nimam komentarja." Vprašali so ga tudi, kaj je bil njegov motiv, a je le nadaljeval s hojo in ignoriral vprašanje.

dezurni@styria-media.si

Svet Krvnik iz Daruvarja najprej natakarici povedal, kaj je storil. Reagirala je neverjetno Hrvaška "Skrili smo se pod posteljo. Želim samo domov k otrokom" grozljivo Nove podrobnosti o smrtonosnem strelskem napadu na Hrvaškem

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 03:09 24. Julij 2024.

    Kaj imajo novinarji za spraševati. Da potem objavljajo pompozne prispevke za večjo publiciteto..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.