"Morali bi se udeležiti shoda v Parizu"

Foto: EPA
Foto: EPA
Po tem, ko se je vsul plaz kritik na ameriškega predsednika Baracka Obamo, ker se ni udeležil shoda v Parizu, je tudi Bela hiša priznala napako.
Oglej si celoten članek

"Morali bi poslati predstavnika," je danes v izjavi za javnost priznal tiskovni predstavnik Bele hiše Josh Earnest. Nadaljeval je, da se je sicer ameriški predsednik Barack Obama želel sam udeležiti shoda, a to ni bilo mogoče zaradi varnostnih razlogov.

Vsekakor pa to ne pomeni, da Združene države Amerike ne podpirajo ali pomagajo Franciji v zadnjem tednu, ko so jo pretresali teroristični napadi, je še povedal Earnest. "Nobenega dvoma ni, da Američani in ta uprava stoji za svojimi zavezniki v Franciji, ki se soočajo določene s to grožnjo"

Na nedeljskem shodu solidarnosti se je po vsej Franciji sicer zbralo več kot trije milijoni ljudi, vključno z okoli 40 političnimi predstavniki. Shoda sta se udeležila tudi premier Miro Cerar in zunanji minister Karl Erjavec

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:37 12. Januar 2015.

    Ni potrebno v Pariz, pripravite se rajši na svoj shod v ZDA. Kar seješ, to žanješ. Treba je zdravit vzroke, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.