Mobilniki povezani z vedenjskimi težavami

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pretirana uporaba mobilnih telefonov med nosečnostjo povezana z vedenjskimi težavami otrok. Druga stran: neodgovorne špekulacije.
Oglej si celoten članek

Raziskovalci z univerze Yale so odkrili, da izpostavljenost sevanju mobilnih telefonov med nosečnostjo vpliva na razvoj možganov zarodka. Prekomerna izpostavljenost vodi k hiperaktivnosti, anksioznosti in slabšemu spominu. Da imajo mobilni telefoni negativen vpliv na otroke v maternici, so sklepali na podlagi raziskovanja miši.

 

"Porast vedenjskih težav pri otrocih je morda delno povezana z izpostavljenostjo fetusa sevanju telefona," je komentiral profesor Hugh Taylor.

Le povzročajo paniko?

Skupina britanskih znanstvenikov pa jim odločno oporeka, češ da po nepotrebnem povzročajo paniko. Izpostavili so še neskotene miši, ki so bile izpostavljene veliko večji količini sevanja, kot bi bili nerojeni otroci. Miši so bile izpostavljene s celim telesom, bodoče mame pa držijo mobilni telefon kakšen meter stran od maternice, poroča Daily Mail.

Vleči vzporednice se jim zdi neodgovorno tudi zato, ker se miši skotijo po le 19 dneh, možgane pa imajo veliko slabše razvite kot ljudje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.