Ministrici sunili mercedesa

Foto: Žurnal24 Schmidtova se je z dopusta namesto svežih moči gotovo vrnila z glavobolom.
Nemški ministrici so med dopustom v Španiji sunili službenega mercedesa, nekdanjega bavarskega premierja pa so skorajda pojedli aligatorji.
Oglej si celoten članek

Nemška ministrica za zdravje Ulla Schmidt se je z letalom na lastne stroške odpravila na špansko Costo Blanco, njen osebni šofer pa je moral s službenim vozilom premagati 2.400 km dolgo pot med Berlinom in Alicantejem, da bi ji pomagal pri opravljanju nekaterih službenih dolžnosti.

Tam pa so neznanci vdrli v šoferjevo hotelsko sobo, mu odvzeli ključe in se odpeljali z 90.000 vrednim črnim avtomobilom.

Na ministrico iz vrst socialdemokratov se je že vsul plaz kritik z medijev in političnih tekmecev, ki terjajo pojasnilo, zakaj je službeni avtomobil odpeljala na drug konec Evrope.

Ministrica odgovarja, da bi ga uporabljala le za službene namene, kot je obisk v Španiji živečih Nemcev, medtem ko je za osebne zadeve uporabljala najet avtomobil. Vseeno pa ji v proračunskem odboru bundestaga že napovedujejo neprijetna vprašanja, za kaj v ta namen ni mogla uporabiti službenega vozila nemškega veleposlaništva v Madridu.

Aligatorji k sreči niso napadli
Nekdanji bavarski ministrski predsednik Günther Becksteina iz krščansko-socialne unije pa je povedal, da je med letovanjem na Floridi "le za las" ušel temu, da bi ga pojedel aligator. Med obiskom močvirja Everglades v bližini Miamija, znanega kot prebivališča napadalnih plazilcev, se je namreč prevrnil čoln na zračni pogon, na katerem je bil Beckstein.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.