Bilo jih je 86, več kot 60 jih je umrlo

Foto: X Čoln z migranti pred libijsko obalo.
Foto: X Čoln z migranti pred libijsko obalo.
Iz južnega Sredozemlja poročajo o tragični nesreči.
Oglej si celoten članek

V nesreči čolna pred obalo Libije je umrlo najmanj 61 ljudi, je v soboto zvečer sporočila Mednarodna organizacija za migracije (IOM). Med žrtvami so tudi ženske in otroci, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na čolnu je bilo po navedbah IOM, ki se sklicuje na izjave preživelih, 86 migrantov. Večina žrtev je iz Nigerije, Gambije in drugih afriških držav, so sporočili iz IOM.

Čoln, ki je proti Evropi izplul iz mesta Zuwara na severozahodni obali Libije, se je prevrnil zaradi visokih valov.

Letos več kot 2250 žrtev

Libija in Tunizija sta glavni izhodiščni točki za migrante, ki tvegajo nevarno pot čez Sredozemlje v upanju, da bodo preko Italije dosegli Evropo. "Osrednje Sredozemlje je še naprej ena najnevarnejših migracijskih poti na svetu," so sporočili iz IOM.

Tiskovni predstavnik IOM Flavio di Giacomo je na družbenem omrežju X sporočil, da je letos na osrednji sredozemski migrantski poti umrlo več kot 2250 ljudi, kar je "dramatičen podatek, ki dokazuje, da se na žalost ne naredi dovolj za reševanje življenj na morju."

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 09:01 18. December 2023.

    In kaj imamo mi s prevrnjenim čolnom na obali Libije? Podajte še malo statistiko koliko čolnov se prevrne drugod po …

  • 06:52 18. December 2023.

    Kaj spet lažete in zavajate,to so bili sami mladi moški!!!

  • 06:19 18. December 2023.

    Kaj to so tisti inženirji in zdravniki ki nam jih obljubljajo? niso. kdo pa so? aaaaa to so tisti ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.