Mehika: obesili par, da bi utišali splet

Foto: EPA
Foto: EPA
Mehiške tolpe so v opozorilo vsem, ki se proti njim oglašajo na spletu, z mostu obesili moško in žensko truplo.
Oglej si celoten članek

"To se bo zgodilo vsem tistim, ki na spletu objavljajo neumnosti," je pisalo na znaku poleg trupel. "Bodite pozorni, zdaj zdaj vas bom dobil," pa je pisalo na drugem znaku.

Policija sklepa, da so moškega in žensko, ki še nista identificirana, ubili in obesili mehiški narkokarteli.

V Mehiki sicer obstajajo posebne spletne strani, posvečene objavljanju novic v povezavi s karteli. Nekateri uporabniki na Twitterju so po dogodku že pozvali, naj se ljudje ne pustijo ustrahovati. 
Opozarjajo, da je verjetnost, da karteli ugotovijo identiteto piscev, zelo majhna.

Po poročanju CNN-a bo sicer praktično nemogoče ugotoviti, ali sta obešena moški in ženska na spletu dejansko objavila kaj v povezavi s karteli, saj so te objave anonimne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.