Medvedka napadla kolesarja

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Napadejo, če se prestrašijo.
Oglej si celoten članek

Rjavi medved je v sredo zvečer na severu Slovaške napadel kolesarja, je sporočila tiskovna predstavnica policije in dodala, da je bil 34-letni moški zaradi poškodbe noge hospitaliziran. Policija je o incidentu obvestila strokovnjake za iskanje medvedov, ki so že sprožili iskalno akcijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Incident se je zgodil v bližini občine Šutovo. Ženska, ki je spremljala kolesarja, je pojasnila, da ga je napadla samica, ki je verjetno želela zaščititi svoje tri mladiče, poročajo lokalni mediji.

Na Slovaškem je sicer po ocenah oblasti nekaj več kot 1300 rjavih medvedov. Običajno se izogibajo ljudem, če jih pravočasno opazijo, lahko pa tudi napadejo, če se prestrašijo. V primeru srečanja z rjavim medvedom strokovnjaki svetujejo, naj ljudje ostanejo mirni in se počasi umaknejo stran od živali. Nikakor pa ne smejo mahati z rokami, metati kamene ali glasno kričati.

Grozljivo Pohodnica umrla po napadu medveda. Imela je le 19 let Slovenija Previdno: Blizu naselja večkrat opažena medvedka z mladiči

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:26 25. Julij 2024.

    Sem bil prepričan,da je krivosodje udarilo samo po ljudeh,ampak so tudi živali v istem kotlu z nami. Če namreč presenetiš …

  • 17:29 25. Julij 2024.

    To je fake news. Medved je z volkom človeku najbolj prijazna žival. Kdo si ne bi želel srečati s tropom …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.