Med Korejama spet vozi vlak

Foto: Žurnal24 Bo s postaje kmalu odpeljal tudi potniški vlak?
Med obema Korejama so danes prvič po koncu korejske vojne (1950–1953) vzpostavili železniško povezavo.
Oglej si celoten članek

Južnokorejski tovorni vlak, natovorjen s surovinami za izdelavo čevljev, se je odpravil na pot iz mesta Munsan, 16,5 kilometra stran od meje s Severno Korejo, v industrijski predel mesta Kaesong. Dvajsetkilometrska dnevna železniška povezava bo prva redna železniška povezava med razdeljenima Korejama, ki sta uradno še vedno v vojni, saj jima doslej še ni uspelo podpisati mirovnega sporazuma, ki bi nadomestil premirje. 

O vzpostavitvi železniške povezave sta se oktobra na srečanju dogovorila državna voditelja. Naslednji cilj Južne Koreje je potniška in tovorna povezava s severno sosedo ter prek Kitajske in Rusije do Evrope.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.