McDonald's se je moral opravičiti

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Ameriška veriga hitre prehrane McDonald's je tarča ostrih kritik javnosti, zaradi katerih je umaknil sporni oglas, še preden so ga začeli predvajati.
Oglej si celoten članek

McDonald's je bil primoran objaviti javno opravičilo vsem, ki so oglas za novi proizvod McDonald'sa videli še preden se je ta začel predvajati na televiziji, piše BBC.

V spornem oglasu za ribji burger se sprehajata mama in sin, ki se pogovarjata o nedavni smrti fantovega očeta. Med sprehodom fant mamo vpraša, če je imel sploh karkoli skupnega s svojim očetom. Ko vstopita v McDonald's, fant naročiribji filet, kar mama pospremi z besedami: "To je bila priljubljena jed tvojega očeta."

Oglas je na spletnih omrežjih naletel na plazove kritik, med katerimi so bili tudi pozivi k bojkotu McDonald'sovih restavracij, obtožbe zaradi zlorabe žalosti otroka, sam oglas pa so ocenili kot skrajno neokusen in kot tak nesprejemljiv.

McDonald's se je pod pritiskom kritik javno opravičil zaradi oglasa, pri čemer je izpostavil, da ni želel kogarkoli užaliti. "Želeli smo izpostaviti vlogo, ki jo ima McDonald's v življenjih naših strank. V dobrih in slabih časih," je bilo navedeni v javnem opravičilu.

Slednje vendarle ni zaustavilo obsodbe in kritike javnosti.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.