Masaker sredi belega dne

Foto: Žurnal24
V Afganistanu je samomorilski napadalec ubil najmanj 50 ljudi, več deset pa jih je ranil.
Oglej si celoten članek

Na severu Afganistana v mestu Baghlan se je med obiskom poslancev razstrelil samomorilski napadalec. Gre za enega od najhujših samomorilskih napadov v tej državi, saj je umrlo najmanj 50 ljudi, več deset pa jih je ranjenih.

Napad se je zgodil v industrijskem delu mesta, kjer so poslanci obiskali tovarno sladkorja. Obisk predstavnikov vlade je privabil veliko radovednežev, ki so se v trenutku eksplozije gnetli pred tovarno.

Več informacij o napadu za zdaj še ni znanih. Guverner province je povedal le to, da je napadalec ubil 50 civilistov in pet parlamentarcev, med drugim predstavnika opozicije Mostafo Kazemija. "Za zdaj smo našli 50 trupel. Ker na ulicah še vedno leži veliko mrtvih, pričakujemo, da se bo številka v naslednjih urah še zvišala,“ je še dodal guverner. Med žrtvami je tudi veliko otrok. "Trupla so ležala po cesti. Nekateri so ranjenim vojakom odvzeli orožje. Otroci so kričali. Prizori kot iz nočne more,“ je povedala priča. Direktor tamkajšnje bolnišnice je pred tem izjavil, da je umrlo najmanj 90 ljudi, a je številko pozneje zmanjšal.

Sever Afganistana je doslej veljal za dokaj varnega. Talibani, ki napadajo vlado in tuje vojaške enote, so v zadnjem času spet zelo dejavni. Letos so uporniki v 130 samomorilskih napadih ubili že več kot 200 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.