Mapa "cilji" na prenosnem računalniku bombaša

Foto: Belgijska policija
Foto: Belgijska policija
Podatki s prenosnega računalnika 29-letnega samomorilskega napadalca Brahima El-Bakraouija, ki je sodeloval v napadu na bruseljskem letališču prejšnji mesec, nakazujejo, da je bila na seznamu ciljev napadalcev tudi Velika Britanija, piše Newsweek.
Oglej si celoten članek

Belgijski preiskovalci so prenosni računalnik našli v smeteh v Bruslju nedolgo po napadih 22. marca. Na računalniku je bila, kot piše Newsweek, oporoka samomorilca, pismo materi, v katerem je izpostavil strah, da bi odšel v zapor, in med drugim tudi mapo z naslovom "cilji".

Na podlagi podatkov iz računalnika so preiskovalci zaključili, da je napadalec svoje načrte usklajeval s sogovorniki iz tujine. Pripravljal naj bi tudi napad v Veliki Britaniji, piše Newsweek, medtem ko Le Parisien izpostavlja, da so bile tarča napadov tudi druge evropske države, ne le Belgija.

Brat Brahima El-Bakraouija, 27-letni Khalid, je ravno tako sodeloval v napadih, bombo je aktiviral na postaji podzemne železnice Maelbeek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.