London: stavke med OI ne bo

Foto: EPA
Foto: EPA
Sindikati carinikov in obmejnih uradnikov ter vlada so se dogovorili za nove zaposlitve, zato je stavka v času olimpijskih iger odpoklicana.
Oglej si celoten članek

Stavka, ki bi se morala začeti v četrtek zvečer, je odpoklicana. Dogovor med vlado in sindikati je, da bodo na področju carine in obmejnih uradnikov zaposlili 1100 novih ljudi. Oglasi za zaposlitve so že objavljeni, poroča BBC.

Sindikati so napovedali stavko zaradi preobremenitve zaposlenih, čas olimpijskih iger pa je bil idealna priložnost, saj ravno v tem času na letališčih pričakujejo največjo gnečo v zgodovini, stavka carinikov in obmejnih uradnikov pa bi pomenila, da bi lahko nastal pravi kaos.

Vendar možnost stavke po olimpijskih igrah še vedno obstaja, saj so se danes sindikati in vlada dogovorili le glede zaposlovanja, še vedno pa je v zraku dodatno plačilo za nadure v času olimpijskih iger.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.