Ljubezen, rojeno med begunci, kronala s poroko

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ljubezen prostovoljcev, Slovenca Adisa Imamoviča Pixija in Švicarke Diane Hood, ki se je rodila v begunskem taborišču, je kronana s poroko.
Oglej si celoten članek

Niti Pixi niti jaz nisva prišla iskati ljubezni, pač pa ljubezen dajati. Ljubezen je vendarle našla naju,” je povedala 34-letna prostovoljka iz Švice, ki se je v begunskem centru Bapska na Hrvaškem zaljubila v 37-letnega prostovoljca iz Vrhnike Adisa Imamovića Pixiju.  

Prostovoljca sta svojo ljubezen, ki se je rodila v begunskem centru pri mejnem prehodu Bapska na Hrvaškem kronala v Preševu. Na Preševo ju namreč vežejo prav posebni občutki: tam sta si priznala svojo ljubezen.  Foto: Facebook Pixi in Diana

Diana Hood odslej Diana Imamović

Diana je namreč novembra po tednu dni dela pri mejnem prehodu Bapska je s švicarskimi kolegi odšla na še bolj izpostavljeno točko v Preševu. 

Naša pomoč je bila v tistem trenutku veliko bolj potrebna v Preševu, tam stvari niso tako dobro stekle kot v centru pri prehodu Bapska. Že po nekaj urah, ko sva se s Pixijem razšla, sem ugotovila, da mi človek, ki sem ga komaj spoznala, zelo manjka. Pogrešala sem njegovo podporo, predvsem pa njegovo sposobnost, da v čisto vsakem, še tako mračnem kotu pekla najde nekaj lepega,” je za portala Index.hr povedala švicarska prostovoljka, ki je tudi prevzela možev priimek. 

Foto: Facebook poročena prostovoljca Tako je čutil tudi Pixi, ki je čez nekaj dni sam odpotoval v Preševo in delal skupaj z Diano, čez nekaj dni pa sta se ponovno šla po svoje. Švicarka je odšla po nove zaloge v svojo državo, Slovenec v svojo. “Ravno v teh dneh sem si uspela priznati, da sem zaljubljena,” je povedala Diana. 

Snubitev preko Facebooka

Štiri dni brez Diane so se mi zdeli kot večnost, peti dan po najinem prvem poljubu sem ji preko Facebooka poslal povsem enostavno, vendar iskreno sporočilo: ‘Se boš poročila z mano? Grozno te pogrešam’. Na moje veliko veselje Diana je pristala," je povedal Pixi. Poročila sta se konec decembra. Kot je povedal Pixi, so bili na poroki predvsem prostovoljci in lokalci. Prostovoljca se bosta kmalu vrnila med begunce, zdaj pa si morata, kot pravi mladoporočenec, nekoliko spočiti. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.