Leti odpovedani zaradi snega in megle

Foto: Žurnal24 Vozniki stojijo ob avtih po tem, ko so obtičali v snegu, ki je pobelil severno A Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Zaradi snežnih padavin so na londonskem letališču Heathrow odpovedali 34 poletov. Enake težave imajo na severu Francije in v Nemčiji, v Pragi pa so letala ostala na tleh zaradi megle.
Oglej si celoten članek

Londonsko letališče Heathrow z novim petim terminalom nima sreče. Po tem, ko je pred dvema tednoma ob odprtju terminala zatajil sistem za ravnanje s prtljago, je sedaj letalska družba British Airways morala zaradi snega odpovedati 34 poletov. To je kar deset odstotkov predvidenih poletov.

S snegom se spopadajo tudi na severu Francije. Vremenoslovci poročajo od 20-ih do 30-ih centimetrih snega v departmajih Somme in Oise severovzhodno od Pariza, kar ovira promet na glavnih cestah.

Iz Prage pa poročajo o gosti megli. Na letališču Ruzyne je tako na tleh ostalo devet letal, 11 prihajajočih letal pa je Češki letalski prevoznik ČSA moral preusmeriti v Brno, na drugo največje letališče v državi oziroma v nemški Dresden. V takšen ukrep so bili prisiljeni, ko se je vidljivost zmanjšala na 200 metrov, kar je polovica od zahtevanega minimuma za normalno obratovanje letališča.

Prometni zastoji v nekaterih delih Nemčije so bili posledica močnih snežnih padavin in poledice. Poledica je bila tudi vzrok prometne nesreče šolskega avtobusa na spodnjem Bavarskem, v kateri je bilo poškodovanih sedem otrok in voznica avtobusa. Na srečo so otroci stari od štiri do 15 let utrpeli le ureznine. So pa kilometrski zastoji nastajali v vseh smereh; zaprli pa so tudi nekatere ceste, kjer je zaradi teže snega grozila nevarnost podrtja dreves. O snegu poročajo tudi iz sosednje Avstrije, vendar razmere še niso resne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.