Letalo strmoglavilo na telovadnico

Foto: EPA Eduardo Campos Foto: Profimedia Stmoglavljenje letala v Braziliji Foto: Profimedia Stmoglavljenje letala v Braziliji
V strmoglavljenju letala cessna je umrlo vseh sedem ljudi na krovu, med katerimi je bil tudi predsedniški kandidat Eduardo Campos.
Oglej si celoten članek

Zasebno letalo je strmoglavilo v brazilskem mestu Santos na telovadnico in stanovanjske zgradbe. Poleg sedmih umrlih je bilo poškodovanih še najmanj deset ljudi.

Zašli v slabo vreme

Letalo je vzletelo z letališča Santos Dumont v Rio de Janeiru in je bilo namenjeno na letališče Guaruja na obrobju Sao Paula. Po navedbah pristojnih oblasti je letalo med pripravami na pristanek zašlo v slabo vreme, nakar je kontrola zračnega prometa z njim izgubila stik.

Nad sosesko, kjer je strmoglavilo letalo, se je vil črn dim, več zgradb pa so zajeli ognjeni zublji.

Po anketah na tretjem mestu

49-letni socialist Campos naj bi se na oktobrskih predsedniških volitvah pomeril s predsednico Dilmo Rousseff, ankete pa so ga trenutno uvrščale na tretje mesto. Brazilski mediji so poročali, da njegove kandidatke za podpredsednico Marine Silva ni bilo na letalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.