Letališče, ki mu ni para

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Letališče na otočju St. Martin je verjetno eno najbolj norih na svetu. 300-tonski jumbo jeti letijo dobesedno nekaj metrov nad glavami ljudi.
Oglej si celoten članek

Ena od glavnih znamenitosti otoka v Karibskem morju, ki spada pod otočje Nizozemskih Antilov, je letališče Princesa Juliana. Tik pred vzletno-pristajalno stezo je majhna peščena plaža Maho, ob robu plaže pa  dva barčka, od koder ljudje pregledujejo nebo v upanju, da bo kmalu spet pristal čezoceanski jumbo s turisti. Ko ga opazijo, hitro stečejo na sredino plaže in se predajo nezaslišanemu trušču ter zračni turbulenci, ki ljudi na plaži marsikdaj razmeče po pesku ali celo v morje, medtem ko kakih 20 metrov nad njimi švigne mimo jeklena ptica.

V priloženem videu si oglejte pristanek enega od letal.

Letala nimajo izbire in morajo zaradi kratke letališke steze (2.180 m) izkoristiti vsak njen meter, to pa pomeni, da se ji morajo na veliko veselje turistov približati tik nad tlemi.

Otok St. Martin, ki je razdeljen na nizozemski in francoski del, ima sicer 70.000 prebivalcev, na letališču pa letno sprejmejo 1,6 milijona turistov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.