L. A. pretreslo, a brez hujših posledic

Foto: Žurnal24 L. A. leži na potresno zelo dejavnem področju.
Območje Los Angelesa je stresel močan potresni sunek, vendar po prvih poročilih ni povzročil večje škode.
Oglej si celoten članek

Magnituda potresa je bila po ugotovitvah seizmologov 5,4, epicenter pa je bil okoli 50 kilometrov vzhodno od drugega največjega ameriškega mesta. Predstavnik losangeleških gasilcev je povedal, da podatkov o večji škodi ali žrtvah ni. Potres so čutili tudi prebivalci Las Vegasa in San Diega.

Popotresni sunki
Tresenje je povzročilo nekaj panike, saj so visoke stavbe v mestu nekaj časa močno nihale. Številni zaposleni v stolpnicah so stekli na ulice, vendar so se po 15 minutah vrnili v stavbe.
Resnejših prekinitev elektrike ni bilo. Območje je že streslo tudi več popotresnih sunkov.

Velemesto sicer leži ob potresno zelo dejavni prelomnici Sv. Andreja. Leta 1994 je štirimilijonsko mesto stresel močan potres, ki je terjal 72 življenj. Od takrat so oblasti veliko pozornosti namenile potresni varnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.