Ku Klux Klan navija za Obamo

Foto: Žurnal24 Organizacija je danes le še bleda senca nekdanje moči.
Ameriška organizacija Ku Klux Klan, ki se bori za nadvlado bele rase, si srčno želi, da bi na novembrskih volitvah zmagal – temnopolti Obama.
Oglej si celoten članek

Skrajno desničarska organizacija, katere člani se v javnosti radi pojavljajo v belih tunikah in s koničastimi pokrivali, predvidevajo, da bo z zmago demokratskega kandidata Baracka Obame "njihova stvar" pridobila nov zagon in se jim bo pridružilo veliko novih članov, ki nasprotujejo, da državo vodijo nebelci. Njihova ideologija namreč veleva nadvlado bele rase nad drugimi barvami kože, pa tudi nad judi in katoliki ter drugimi manjšinami.

Ob slavju Obame se bo po njihovih predvidevanjih veliko belcev končno zganilo in bodo po kritiziranju za barskimi šanki začeli z aktivnejšim udejstvovanjem za belo revolucijo.

Nekdaj slavni, danes obrobni
Ku Klux Klan, ki danes šteje največ 8.000 članov, sicer še zdaleč ni edina supremacistična organizacija v ZDA, je pa zaradi svoje krvave zgodovine med najbolj znanimi. Ustanovili so jo nezadovoljni veterani državljanske vojne, ki so se bojevali za poraženo konfederacijo južnih držav. Na vrhuncu gibanja v dvajsetih letih 20. stoletja je članstvo štelo kar štiri milijone ljudi. Po drugi svetovni vojni je gibanje izgubilo na moči in veljavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.