Koronavirus: Mobilni operater vladi posredoval podatke o gibanju naročnikov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
So vladni ukrepi uspešni ali ne?
Oglej si celoten članek

V času zdravstvene krize zaradi virusa COVID-19 je pomembno, da se ljudje zadržujejo v svojih domovih, se ne družijo z drugimi in se ven odpravijo le, če je res nujno potrebno. Zapirajo se meje, trgovine, šole, podjetja …

Da bi vlada imela realen vpogled v to, ali njihovi ukrepi učinkujejo oziroma ali jih državljani upoštevajo, je neko veliko avstrijsko telekomunikacijsko podjetje avstrijski vladi samoiniciativno posredovalo podatke o obsegu gibanja svojih naročnikov, seveda brez razkrivanja imen, piše Krone. S podatki, ki so jih dobili preteklo soboto, so primerjali podatke o obsegu gibanja naročnikov, ki so bili zbrani 7. marca, in ugotovili, da se je ta v povprečju zmanjšal za 40 do 50 odstotkov.

Iz Avstrije poročajo o 1048 okuženih in štirih smrtnih žrtvah. Nazadnje je umrla 48-letnica, ki je bila po tem, ko so pri njej potrdili okužbo s koronavirusom, doma v karanteni.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 02:29 18. Marec 2020.

    "kdor se v imenu varnosti odpove svobodi, si ne zasluži niti enega niti drugega", je šlo modrovanje benjamina franklina.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.