Konec sveta bo dočakal pred TV

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Konec sveta bo 21. maja, vztraja Harold Camping in dodaja: eni bodo šli takoj v nebesa, drugi bodo še nekaj mesecev priklenjeni na "pekel na zemlji". Sam bo sodni dan pričakal pred televizijo.
Oglej si celoten članek

89-letni Harold Camping, ki za 21. maj napoveduje konec sveta, pravi, da bo sam sodni dan pričakal pred televizijskimi ekrani. Prek televizije bo namreč sledil poročilom o dogajanju.

Camping je sicer že leta 1994 napovedal vrnitev Jezusa Kristusa na Zemljo. A to ni omajalo njegove prepričanosti v napoved, da bo v soboto konec sveta.  V to sploh ni več dvoma, pravi in dodaja, da bodo pravi verniki šli v nebesa, ostali pa bodo "priklenjeni" na uničeno Zemljo še nekaj mesecev.

Podporniki njegove ideje so polepili že okoli 2.200 plakatov po ZDA, na katerih svarijo pred apokalipso. Več sto privržencev ideje o neizbežnem koncu te dni potuje po Ameriki in širi idejo o koncu sveta.

"Verjetno bom poskušal biti blizu televizije ali radia," pa pravi Camping. Zakaj? "Zanimalo me bo, kaj se bo dogajalo na drugem koncu sveta."

Tako kot njegove prejšnje (nepravilne) napovedi sicer tudi ta izhaja iz podatkov Svetega pisma – sodni dan naj bi nastopil sedem tisoč let po tem, ko se je Noe rešil s svojo barko.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.