Konec iskalne akcije, mladeniča so našli mrtvega

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Potapljači so našli truplo mladeniča, ki so ga pogrešali po nesreči čolna pri Paškem mostu.
Oglej si celoten članek

Nekaj po enajsti uri dopoldan, okrog osem ur potem, ko se je čoln pri Paškem mostu prevrnil, so policijski potapljači našli truplo mladeniča, rojenega leta 1993, ki so ga mrzlično iskali.

"Truplo mlajšega moškega je bilo najdeno v soboto okrog 11.15 blizu Paškega mostu, kjer se je ponoči prevrnil čoln s štirimi ribiči, od katerih so se trije uspeli rešiti," je potrdila Luška kapetanija Zadar.

"Koordinirana akcija iskanja in reševanja je bila sprožena danes ob 3.32 ponoči, takoj po sporočilu očividca, da je prišlo do nesreče čolna in da ne na severni stran Paškega mostu izginil en član posadke. Po dostopnih informacijah so se v trenutku nesreče na krovu nahajale štiri osebe, vsi državljani Hrvaške, in vse štiri osebe so zapustile čoln. Trije so izplavali pri rtu Tanka nožica, kjer so jih našli policisti in jih je pregledalo medicinsko osebje. Ena oseba je bila pogrešana," so sporočili z ministrstva za morje, promet in infrastrukturo.

Kmalu potem, ko so truplo našli, so tudi potrdili, da gre za pogrešanega mladeniča ter s tem končali iskalno akcijo.

Mladeniči, ki so se rešili, so bili zelo podhlajeni, policisti, ki so jih našli, so jim dali svoje jakne in deke, preventivno so jih odpeljali v bolnišnico.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.