"Ko so policisti prispeli, jih je pričakal grozljiv prizor"

Foto: Epa
Foto: Epa
V stanovanjski stavbi je napadalec ubil pet oseb. Motiv za napad še ni znan.
Oglej si celoten članek

V streljanju v predmestju Toronta v Kanadi je bilo v nedeljo ubitih pet ljudi, en človek pa je bil ranjen, je sporočila tamkajšnja policija. Po besedah načelnika Jima MacSweena je v obstreljevanju z organi pregona umrl tudi neimenovan osumljenec. Motiv zaenkrat ni znan, prav tako ni jasno, ali obstaja povezava med osumljencem in žrtvami.

"Ko so policisti prispeli, jih je pričakal (...) grozljiv prizor s številnimi mrtvimi žrtvami," je po poročanju kanadskih medijev povedal MacSween. Ranjeno osebo so odpeljali v bolnišnico, njeno življenje pa naj ne bi bilo ogroženo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

 

Žrtve so našli v različnih stanovanjih v stavbi, ki se nahaja v mestu Vaughan v predmestju približno 30 kilometrov severno od Toronta. Policija preiskuje motiv za napad, kot tudi morebitno povezavo med osumljencem in žrtvami. Po prvih podatkih naj bi ta deloval sam.

Čeprav je v Kanadi veliko manj množičnih streljanj kot v sosednjih ZDA, pa je v zadnjem času prišlo do porasta nasilja z orožjem, zaradi česar je Ottawa leta 2020 sprejela zakon o prepovedi nekaterih tipov orožja.

Aprila 2020 je namreč strelec, preoblečen v policista, v vzhodni provinci Nova Škotska ubil 22 ljudi, kar je bilo najhujše množično streljanje v državi. Septembra letos je nato moški v odročni staroselski skupnosti v provinci Saskatchewan ubil 11 ljudi, 18 drugih pa ranil.

Policija Ceste terjale novo žrtev Šport Zagovarjal je pravice žensk, zdaj so ga obsodili na smrt Kaj se dogaja? Potrjena še tretja smrt novinarja v Katarju

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.