Kmalu poceni hrvaški poleti

Foto: Žurnal24
Na Hrvaškem naj bi zaživela prva nizkocenovna letalska družba Dalmatian.
Oglej si celoten članek

Po večletnih pripravah bi lahko na Hrvaškem do konca leta začela obratovati prva hrvaška nizkocenovna letalska družba za redni promet Dalmatian, poroča hrvaški Nacional. Dalmatian naj bi imel tudi ponudbo medcelinskih poletov.

Neuradno bo Dalmatian na medcelinskih poletih tudi do 40 odstotkov ugodnejši kot druge letalske družbe, tako da bi letalska vozovnica od Zagreba do New Yorka stala okrog 300 evrov. Dalmatian naj bi se od od ostalih nizkocenovnih letalskih družb razlikoval tudi po tem, da bo imel različne modele letal v svoji floti. Poleg airbusov 320 in boeingov 737 bo potnike na dolgih poletih prevažal v airbusih 330 ali 340.

Novo letalsko družbo namerava ustanoviti avstralski Hrvat Željko Romić, ki je ambiciozni projekt napovedal že za leto 2008. Kot pojasnjuje Nacional, je razumljivo, da je zaradi recesije, ki je prizadela turizem, začetek dela prestavljen. Romić je pred leti napovedal, da računa na polete, ki jih za zdaj imajo sezonski letalski prevozniki, ter pričakuje več turistov iz Avstralije, Severne Amerike in Japonske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.