Kje imajo delavci največ dopusta?

Foto: PrtScr Employment Law HQ
Foto: PrtScr Employment Law HQ
Preteklo leto so bili Američani na plačanem dopustu, ki so ga morajo plačati sami, 12 dni. Največ plačanega dopusta imajo v Avstriji, in sicer 42 dni.
Oglej si celoten članek

Infografika, ki so jo naredili pri Employment Law HQ, prikazuje, koliko dni plačanega dopusta imajo v 25 držav po svetu. Kot je razvidno, je najbolje delavcem v Avstriji, kjer imajo 42 dni letnega dopusta, sledita Brazilija in Francija s 30 dnevi dopusta.

Slabo ne gre niti delavcem v Veliki Britaniji in Avstraliji, medtem ko so ZDA čisto nasprotje vseh omenjenih držav. Če želijo delavci na dopust, si ga morajo plačati sami.

Za primerjavo minimalni dopust pri nas: v Sloveniji delavcu, ki dela pet dni na teden, po Zakonu v delovnih razmerjih pripada 20 delovnih dni dopusta, delavcu, ki dela šest dni v tednu, pa 24 delovnih dni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • Pomoje so misnli neplačan dopust.

  • 09:11 4. Maj 2013.

    Mi prosim prevedete ta vaš stavek: "Preteklo leto so bili Američani na plačanem dopustu, ki so ga morajo plačati sami, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.