Kitajsko zelje ubilo več ljudi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na Japonskem je zaradi kitajskega zelja umrlo šest oseb, okrog sto ljudi se je okužilo. Smrt in okužbe je povzročila bakterija E.coli vrste O157.
Oglej si celoten članek

Oblasti v Hokkaidu so sporočile, da je bilo marinirano zelje produkt lokalnih proizvajalcev in je bilo razposlano po celotni regiji.

Večina žrtev je bilo v domu za ostarele. S smrtonosnim zeljem pa se je okužila tudi štiriletna deklica, ki je nekaj dni po okužbi umrla. V njenem telesu so odkrili vrsto O157, kot v kitajskem zelju. Glede na njeno družino, je jedla zelje, ki so ga kupili v lokalni trgovini, piše spletni uk.msn.com.

Preiskava, kako je bakterija prišla v zelje še vedno poteka. Sumijo, da šlo za napako v sterilizaciji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:53 10. September 2012.

    Tvoja ideja je, da bo vlada prodajala prehrambene izdelke na Japonsko? Brihtna buča ni kaj. Po svetu to obvladajo poslovneži …

  • 22:15 18. Avgust 2012.

    Jaooo Japonci, raje naročite iz Slovenije, mi bomo vas rešili pred bakterijami vi bote nas rešili pred propadom. Če že …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.