Kirk dosegel Evropo. Poglejte to razdejanje

Foto: Profimedia Kirk v Evropi Foto: Profimedia Kirk v Evropi Foto: Profimedia Kirk v Evropi Foto: Profimedia Kirk v Evropi Foto: Profimedia Kirk v Evropi
Ostanki oslabljenega tropskega ciklona Kirk so danes z Atlantika prešli obale Zahodne Evrope.
Oglej si celoten članek

Kirk, čeprav oslabljen, ne prizanaša. Potem ko je neurje na Portugalskem prekinilo oskrbo z elektriko več kot 300.000 gospodinjstev in podiralo drevesa tudi v Španiji, je v Francijo prineslo močne vetrove in obilno deževje, zato so oblasti v 30 departmajih izdale oranžno vremensko opozorilo.

Portugalska civilna zaščita je poročala o več kot 1300 incidentih v povezavi z neurjem, ki so se zgodili od torka do danes. Zaradi valov, ki so dosegali višino sedmih metrov, so za celotno obalo razglasili rumeno vremensko opozorilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Neurje je najhuje prizadelo okolico mesta Porto, kjer je ciklon izruval 400 dreves. Drugod na severu države prav tako poročajo o poškodovanih avtomobilih in motenih železniških povezavah.

Foto: Profimedia Kirk v Evropi

Tudi v Španiji so pristojne oblasti na severu in severozahodu države izdale oranžno vremensko opozorilo. Napovedujejo, da lahko v regiji Asturija vetrovi dosežejo hitrost do 140 kilometrov na uro.

V sosednji Galiciji je zaradi zemeljskih plazov in podrtih dreves oviran promet v določenih urbanih predelih. O večji škodi ne poročajo.

Tudi v Franciji so pristojne oblasti izdale vremensko opozorilo - meteorološka agencija Meteo France je danes izdala oranžno opozorilo v 30 departmajih.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:50 9. Oktober 2024.

    A na Portugalskem nimajo obračunavanje omrežnine po blokih? Samo vprašam...

  • 19:15 9. Oktober 2024.

    Po fotkah sodeč, ni bilo sile. Daleč od razdejanja.

  • 19:15 9. Oktober 2024.

    Palme, črnci, kokain, mafija, ni da ni.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.