Jug Italije pod vodo

Foto: Žurnal24 Italija, poplave, neurje, jug Italije Foto: Žurnal24 Italija, poplave, neurje, jug Italije Foto: Žurnal24 Italija, poplave, neurje, jug Italije Foto: Žurnal24 Italija, poplave, neurje, jug Italije Foto: Žurnal24 Italija, poplave, neurje, jug Italije
Na jugu Italije divjajo huda neurja, ki so v pokrajini Kampanja povzročila precejšnjo škodo. Medtem iz Moskve poročajo o nenavadno visokih temperaturah za ta letni čas.
Oglej si celoten članek

Iz italijanskega Salerna poročajo o poplavah in obilnem deževju. Reke prestopajo bregove tudi v kraju Capaccio, kjer je moralo domove zapustiti okoli tristo ljudi.

Fotografije poplav na jugu Italije si oglejte v GALERIJI.
Avtocesto, ki povezuje Salerno in mesto Reggio Calabria, so zaradi neurja zaprli, kar je povzročilo precejšnjo zmedo v prometu. V kraju Sarno, kjer je v zemeljskem plazu leta 1998 umrlo 137 ljudi, so izdali opozorilo pred poplavami. Z obale v okolici Amalfija pa poročajo o zemeljskih plazovih.

 

Zaradi visokih valov so prekinjene trajektne povezave med Sicilijo in Eolskimi otoki. V Benetkah pa se je gladina morja dvignila na rekordnih 106 centimetrov nad običajno ravnjo. Večina mesta je poplavljenega.

Moskva: za 10 stopinj stopinj previsoke temperature
Rusko prestolnico so zajele nenavadno visoke temperature za ta letni čas; danes so namerili kar 13 stopinj Celzija, kar je rekordno za temperature v novembru.

Če ne bi bilo oblačno, bi se temperature morda dvignile še bolj, so objavili ruski meteorologi v Moskvi.

Za ta letni čas bi morale biti temperature v Moskvi okoli ničle, nikakor pa ne čez 10 stopinj Celzija. Dolgoletno povprečje temperatur v Moskvi novembra je namreč minus 1 stopinja Celzija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.