Jo je le podurhal iz Libije?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Znova poročila, da je Gadafi zapustil Libijo. Njegov predstavnik trdi, da ni šel nikamor in da pripravlja obrambo.
Oglej si celoten članek

Nekateri viri celo poročajo, da libijski poveljnik Moamer Gadafi beži v Burkino Faso, ki mu je ponudila azil.

Dolg konvoj

V Niger je sicer iz Libije ponoči prispel konvoj, v katerem je bilo od 200 do 250 vojaških vozil. V njem bi se lahko skrival tudi Gadafi ali kateri od njegovih sinov. Gadafi je predvsem na severu Nigra zelo dobrodošel, saj je po neuspelem boju za samostojnost tamkajšnjega nomadskega ljudstva Tuaregov nudil zatočišče njihovemu vodji.

Na zmago ali smrt

Gadafijev tiskovni predstavnik Musa Ibrahim pa je spet zatrdil, da je Gadafi še naprej v Libiji, je odličnega zdravja in organizira obrambo. Zagotovil je, da se bodo borili do smrti ali do zmage. Da bi se Gadafi nahajal v Nigru je zanikal tudi zunanji minister Nigra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.