Jelušičeva Makedoniji zagotovila podporo

Foto: Žurnal24 Ministrica je svojim sogovornikom v Skopju še sporočila, da zaradi zavrnitve na
Ljubica Jelušič je makedonskemu predsedniku Gjorgu Ivanovu zatrdila, da bo Slovenija tako kot doslej tudi v prihodnje vedno podpirala članstvo Makedonije v zvezi Nato.
Oglej si celoten članek

Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič je pogovore z makedonskim predsednikom Gjorgom Ivanovom označila kot zelo dobre in spomnila, da je Ivanov po prevzemu položaja maja letos takoj po sedežu zveze Nato in EU v Bruslju obiskal prav Slovenijo, hkrati pa je Makedonija prva država, ki jo je kot ministrica uradno obiskala ona.

Ministrica je Ivanovu zatrdila, da bo Slovenija tudi v prihodnje vedno podpirala članstvo Makedonije v Natu, saj je prepričana, da je Makedonija na obrambnem področju dobro pripravljena. Ovira članstvu pa ostaja zaplet zaradi ustavnega imena Makedonije z Grčijo, zaradi katerega je Makedonija na aprilskem vrhu Nata ostala brez povabila v zavezništvo.

Makedonija in Grčija morata doseči kompromis v sporu in biti pri tem konstruktivni, je poudarila Jelušičeva in dodala, da je Ivanov danes izrazil pripravljenost na konstruktiven dialog z Atenami, a hkrati opozoril, da morata biti na iskanje kompromisa vedno pripravljeni obe strani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.