Je bil to motiv streljanja v Utrechtu?

Foto: Epa
Foto: Epa
Nizozemska policija je prijela osumljenca za strelski napad na tramvaju v Utrechtu.
Oglej si celoten članek

Nizozemska policija je danes po večurni obsežni iskalni akciji aretirala osumljenca za strelski napad na tramvaju v Utrechtu, v katerem so bili ubiti trije ljudje. Kot so potrdili na policiji, gre za iskanega 37-letnega Gökmena Tanisa, aretirali pa so ga med racijo v središču Utrechta.

V napadu so bili ubiti trije ljudje, še pet pa jih je bilo ranjenih, od tega so trije v kritičnem stanju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za zdaj še vedno ni potrjen motiv streljanja. Turška agencija Anadolu, katere poročanje povzema tudi agencija Reuters, piše, da naj bi do napada prišlo zaradi "družinskih razlogov". Turška agencija se sklicuje na širšo družino napadalca. Poročajo, da naj bi napadalec streljal na sorodnika, pri tem pa zadel tudi ljudi, ki so se mu znašli na poti.

Foto: Epa Napad v Utrechtu

Predstavnik nizozemskega notranjega ministrstva Rutger Jeuken je pred poročanjem te turške agencije pojasnil, da sledi sicer nakazujejo na teroristični napad, a da še ne morejo izključiti drugih motivov. Tiskovni predstavnik policije je namreč pred tem ocenil, da bi šlo lahko tudi za ljubezenski spor.

V povezavi z incidentom so po navedbah policije aretirali še enega osumljenca, a ni jasno, kako je bil z dejanjem povezan. Sumijo ga umora s terorističnim motivom, piše dpa.

Foto: Epa streljanje Utrecht Nizozemska

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 08:14 19. Marec 2019.

    Islam je kuga človeštva!

  • 22:15 18. Marec 2019.

    Dajte lagat komu drugemu!! Ravno na tramvaju bo poskušal ubiti sorodnika!! Kako vas ni sram tako lagati?? Seveda pa je …

  • 21:03 18. Marec 2019.

    ja ja seveda...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.