Japonsko stresel močnejši potresni sunek

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Severovzhodni del Japonske je danes stresel potres z magnitudo 6,0. Opozoril pred cunamijem niso izdali.
Oglej si celoten članek

Epicenter potresa je bil v prefekturi Mijagi, ki jo je leta 2011 opustošil rušilni potres z magnitudo 9,0 in nato še katastrofalni cunami. Tokrat opozorila pred cunamijem niso izdali, zagotovili pa so tudi, da današnji potres ni povzročil nove škode v nuklearki v Fukušimi.

Za sedaj ni posebnih poročil o škodi. Poškodovanih je sicer nekaj cest, ustavili pa so tudi nekatere železniške povezave.

Japonska je sicer "vajena" potresnih sunkov, tudi močnejših. V soboto je na primer prefekturo Šizuoko v osrednjem delu države stresel potres z magnitudo 5,1. Prav tako ni bilo poročil o kaki večji škodi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.