Izrael napadel begunsko taborišče

Foto: Epa
Foto: Epa
Izraelska vojska je v četrtek v raketnem napadu na begunsko taborišče Tulkarm na zasedenem Zahodnem bregu ubila najmanj 18 ljudi, je sporočilo palestinsko ministrstvo za zdravje.
Oglej si celoten članek

Po poročanju palestinske tiskovne agencije Wafa gre za najbolj smrtonosen napad v tem delu Palestine po letu 2000. Izrael trdi, da je v napadu ubil poveljnika Hamasa.

Izraelska vojska je v kratki izjavi potrdila izvedbo napada, v katerem je ubila lokalnega poveljnika palestinskega gibanja Hamas, ki naj bi bil odgovoren za več napadov v tem delu Palestine, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Kot navaja Wafa, je izraelsko letalstvo napadlo kavarno v štirinadstropni stavbi.

Hamas posvaril pred dodatnim zaostrovanjem razmer

Hamas je napad označil za krutega in posvaril pred dodatnim zaostrovanjem razmer. Napad je obsodilo tudi palestinsko gibanje Fatah ter danes pozvalo k demonstracijam v čast ubitim.

Mesto in begunsko taborišče Tulkarm na severu Zahodnega brega sta bila avgusta med prizorišči obsežne operacije izraelske vojske. V zadnjem letu so izraelski vojaki in naseljenci na Zahodnem bregu ubili več kot 700 Palestincev. V istem času je bilo na izraelski strani ubitih 24 ljudi.

Begunsko taborišče Tulkarm je nastalo leta 1950 po ustanovitvi Izraela, ki Zahodni breg okupira od leta 1967.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:56 4. Oktober 2024.

    Fatah, hamas, hesbolah, organizacije, ki jih podpira Golob, žuganje s prstom izraelu v n.y. HALO, mali princ, kdo te jemlje …

  • 08:35 4. Oktober 2024.

    Ti Hamasovci se še niso naučili da jim skrivanje med civilisti ne pomaga? Zakaj ti palestinci ne naredijo ničesar za …

  • 08:11 4. Oktober 2024.

    OZN pa nič? Ne daje več niti videza o enakih vatlih? Eh, menda pa res ni odgovorno, da popljuva svojega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.