Izrael izvedel napad na sirsko pristaniško mesto

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Izrael je ponoči izvedel napad na sirsko pristaniško mesto Latakija, poroča sirska tiskovna agencija Sana.
Oglej si celoten članek

V napadu, ki ga je potrdila tudi nevladna organizacija Sirski observatorij za človekove pravice, sta bili ranjeni dve osebi. Latakija je ves čas državljanske vojne pod nadzorom vladnih sil, v njeni bližini pa je tudi oporišče ruske vojske.

Sirski observatorij s sedežem v Združenem kraljestvu navaja, da je Izrael ciljal skladišče orožja v Latakiji, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Sana je poročala o dveh ranjenih civilistih in gmotni škodi, kot tudi o požarih, ki naj bi nastali ob sestrelitvi nekaterih "sovražnih tarč".

Od invazije v Libanonu okrepili napade na Sirijo

Izrael pogosto obstreljuje sosednjo Sirijo, katere del od leta 1967 tudi okupira, a napade le redko komentira. Ti napadi so se še dodatno okrepili od začetka izraelske kopenske invazije v Libanonu.

Napadi so usmerjeni predvsem na skupine, ki jih podpira Iran. Med te spada tudi libanonsko gibanje Hezbolah, ki je zaveznik sirske vlade. Hezbolah se je med sirsko državljansko vojno tudi aktivno boril na strani državne vojske.

Latakija na sredozemski obali je bila v preteklosti le redko tarča izraelskih napadov. V bližini mesta se nahaja tudi letalsko oporišče Hmejmim, ki ga od leta 2015 koristi ruska vojska.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:20 17. Oktober 2024.

    Izrael se samo brani. Pravično je in spodobi se, da pač nismo malenkostni, ko gre za pobijanje nežidov s strani …

  • 12:07 17. Oktober 2024.

    Žid hoče na vsak način zanetiti totalno vojno na bv. Upam, da se musliji vzamejo skupaj in iztrebijo to židovsko …

  • 11:49 17. Oktober 2024.

    Judovski teroristi ne izbirajo ciljev..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.