Izjemno gosta megla, nalet 158 vozil, sedem mrtvih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Huda nesreča v ZDA: nalet najmanj 158 vozil, sedem smrtnih žrtev.
Oglej si celoten članek

V južni ameriški zvezni državi Louisiana je izredno gosta megla na avtocesti povzročila nalet najmanj 158 vozil in terjala sedem smrtnih žrtev, je danes sporočila policija. Več kot 25 ljudi so odpeljali v bolnišnico, številni pa so zdravniško pomoč poiskali sami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tako imenovana "super megla" je na avtocesti številka 55, približno 48 kilometrov od New Orleansa, povzročila obsežen nalet vozil. Na fotografijah, ki jih je objavila policija, sta bila oba pasova na mostu na avtocesti zaprta zaradi razbitin vozil, med katerimi jih je več zgorelo.

Na avtocesti je po poročanju policije izbruhnil požar. Eno vozilo pa je zapeljalo z mostu in padlo v vodo pod njim.

"Super megla nastane, ko se mešanica dima in vlage, ki se sprošča iz vlažnih tlečih organskih snovi, kot so grmičevje, listje in drevesa, pomeša s hladnejšim zrakom," pojasnjuje ameriška meteorološka agencija. Ko se pojavi, se lahko vidljivost zmanjša na manj kot tri metre.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.